8 Теми – табу на първа среща


Дори и жени с много първи срещи зад гърба си, винаги се вълнуват от евентуалното ново начало. По принцип всяка първа среща е толкова различна, колкото и хората по света, затова никога не можем да начертаем план за действие, който гарантира 100% успеваемост. Не бихме могли да кажем, кои са най-подходящите теми за разговор на първа среща, но със сигурност има поне 8 такива, които не бива да бъдат споменавани. 


1.Бившият 
Рано или късно, темата за бившите бива разисквана, но мястото и определено не е на първата среща. Все пак тя е заявка за нещо ново, какъв е смисълът да се връщаме към старото, ако то наистина вече е в миналото. Тъй като всеки преживява раздялата по различен начин, не е необходимо да затрупвате партньора си с тонове информация какво точно се е объркало в предишната ви връзка и какъв ****** е бил предишният мъж в живота ви. Ако говорите за предишни връзки, то партньорът ви неизбежно ще си представи и как биха се развили  вашите отношения, така че по-добре запазете тази интимна част за по-късен етап от евентуалната ви връзка. 


2. Домашните любимци 
Тринадесетте ви котки вероятно значат всичко за вас, но се опитайте да не го демонстрирате по време на първата среща. Всъщност, колкото и невероятно да ви се струва разговорите на тази тема могат да лесно да го отегчат ( в някои случаи може да ви помисли и за луда). Едва ли изгаря от желание да види цялата им фотосесия в телефона, затова по-добре запазете умилителните снимки за по-нататък, когато евентуално и той ще присъства на тях. Загубата на домашен любимец се преживява тежко и ако скоро сте имали такава, по-добре не задълбавайте в нея, за да не създадете погрешно впечатление. 


3. Хипохондрията и други болежки 
С възрастта темата за здравословното ни състояние става все по-изкушаваща, но моля ви опитайте се да не заприличате на Мара и Пенка от пейката пред блока. Повярвайте ми, единственият който живо се интересува от здравословното ви състояние и с който спокойно можете да го разисквате на дълго и на широко е вашият лекар. И…ако имате някакъв съмнителен обрив по тялото…по-добре не го показвайте на партньора си, или рискувате да избяга с писъци. 


4.Финансовото състояние 
От малки ни учат, че не е възпитано да коментираме колко печелим(било то малко или много) , та затова е по-добре да се въздържате, независимо дали сте дошли с мерцедес или с метрото. Парите, макар и достатъчно важна част от живота ни, все пак са една деликатна тема, затова подхождайте по-внимателно. Пък и разговорите за пари май вече не са на мода, нали? Ако все пак ви интересува какво е неговото финансово състояние опитайте с уточняващи въпроси като “С какво се занимаваш?”. 

5.Депресията 
Рано или късно всички започваме да изпадаме в депресивни състояния, в които ни се струва, че сме най-нещастните, най-неразбраните и най-самотните. Повярвайте ми всеки човек носи в себе си някаква болка и огорчение и вие не сте единствените, които се чувстват така. Хората умеят да съчувстват и да проявяват разбиране, но понякога това ги натоварва твърде много. На първа среща оплакванията от скапания ви живот със сигурност няма да го направят по-хубав, но ще съсипят и плановете за едно добро прекарване на вечерта. Разговорите за чувства са много интимно преживяване и повечето хора не се разкриват на първата среща, не го правете и вие. Подбирайте внимателно хората, които допускате до вътрешния си свят, за да съхраните себе си. Опитайте се да поддържате разговора с неангажиращи, забавни теми и не забравяйте да балансирате с времето за говорене. 


6. Децата 
Ако имате деца, то със сигурност са от изключително значение за вас, но човекът на среща не е техният баща и е много вероятно да има свои собствени. Децата са интересна тема за разговор, но нека не всичко се върти около това колко умни, способни и забавни са те! Разбира се, споменете, че имате деца, кажете на колко са години и ги опишете с две-три думи, след което продължете нататък. Ако той е заинтересован от тях, със сигурност ще ви попита. 


7. Секс 
Е, освен ако не сте излезли с тази цел, сексът не е идеалната тема за разговор на първа среща. Не е необходимо да споделяте с него за двамата мъже с които сте били до сега, нито пък за проблемите с батериите на вибратора ви. В даден момент въпросът кой какво харесва в леглото със сигурност ще е на дневен ред, но ако възлагате надежди за по-сериозна връзка, по-добре запазете интимните детайли, за момента в който ще бъдат изтълкувани правилно. 


8.Кой ще плати сметката 
Както всяко нещо и първата среща си има край! Не очаквайте от него да плати всичко, предложете да си поделите сметката, но ако наистина настоява го оставете да се погрижи за нея. Не изпадайте в подробности защо една жена не/трябва да си плаща сама сметката, защото това е в състояние да провали и най-хубавата първа среща. Приемете тези няколко часа като едно ново изживяване и не възлагайте прекалено големи надежди. Ако нещо трябва да се случи-то ще се случи! 

Според вас кои други теми не бива да бъдат засягани на първа среща? Задгробен живот, политика, религия? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *